JollyWoman

3 kreativne igre za mališane

Učenje + Igra Predlog igara
11.06.2019.

Živeti u vremenu u kojem se sve obavlja putem interneta, pa čak i zabavljanje dece – nije lako. Aktivnost dece nije na zavidnom nivou, što ne mora da bude tako. Animirajte decu igrama koje su zanimljive i van telefona.

1. Spajdermen i mreža

Iskoristite izolir trake i stare konce za pletenje na najbolji način. Pomozite deci da naprave mrežu u kući ili dvorištu i na taj način se zabave do krajnjih granica. Kako bi doživljaj bio veći, uzmite lake stvari ili igračke i zalepite ih na traku. Možete predložiti deci da provlače stvari kroz mrežu, sa jednog kraja na drugi, i na taj način se dodatno zabave.

2. Umetnost dece

Ukoliko je dete raspoloženo i više usmereno ka crtanju, zašto jednostavno ne biste nabavili veliki papir, recimo, dužine tepiha ili stari karton, kupili tempere ili farbu i pustiti decu da uživaju! Dozvolite im da crtaju i šaraju kako rukama, tako i nogama. Deca će skinuti svu farbu sa sebe, ali neće zaboraviti dan slobode i umetnosti. Ovu igru možete organizovati u prirodi, dvorištu ili kući.

3. Kuglanje klikerima

Mališani vole klikere, jer donose mnogo zanimljivosti. Napravite dve trake od samolepljivog papira, tako da podseća na stazu za kuglanje. Dodajte igračkice , odnosno imitaciju čunjeva ( to mogu biti figurice od šaha), a kliker će imitirati kuglu. Mislimo da ćete se i vi priključiti ovoj zanimljivoj vrsti kuglanja!

Ako ništa drugo, jednostavno ih pustite da uživaju u prirodi sa svojim drugarima, a sigurni smo da će oni pronaći odličan način da se zabave!

PROČITAJ JOŠ