JollyWoman

5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice Karađorđević

Lifestyle
07.09.2022.

Sa velikim zadovoljstvom želimo da najavimo Dečji festival na Oplencu (šuma iza crkve Svetog Đorđa) koji će se održati 10. septembra sa početkomu 11 časova.

Festival organizuje Fondacija “Koreni”, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice Karađorđević. Ove godine proslavljamo i mali jubilej povodom pet godina održavanja dečjeg festivala.

“Mesece smo utkali u ta dva septembarska dana koje svi mi u organizaciji željno iščekujemo. Kroz četiri godine učenja, ideja i prepreka, sada je vreme da Dečji festival Oplenac podignemo na novi nivo”, istakla je princeza Ljubica Karađorđević i dodala da nas ove godine očekuje više od 50 različitih aktivnosti.

Foto: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Grupni i pojedinačni sportovi, kreativne i edukativne radionice, folklor i drugi plesovi, učenje o prirodi kroz igru, upoznavanje sa naukom kroz zabavu, savetovalište za roditelje samo su neke od ovogodišnjih aktivnosti koje će dočekati posetioce. Festival će okupiti učesnike iz cele Srbije, među kojima su Beo Zoo vrt, Mensa Srbije, FICE Srbija, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, NTC sistem učenja, Malac Genijalac i mnogi drugi.

Ulaz na festival je besplatan i organizuje se sa humanitarnim ciljem. Prihod od festivala biće doniran za izgradnju igrališta u Topoli.

PROČITAJ JOŠ