JollyWoman

Čajevi za bebe – zašto ih treba koristiti i koji su najbolji?

Beba + Dete Beba
16.10.2020.

Čajevi za bebe mogu se koristiti već od druge nedelje života, a veoma su značajni jer jačaju bebin organizam. Posebno su važni usled probavnih tegoba i grčeva. Jačaju imunitet, pomažu varenje, štite bebu od prehlade, umiruju i pomažu pri uspavljivanju. Pogledajte koji su čajevi za bebe najbolji i zašto ih treba koristiti!

Kamilica

Čaj od kamilice je jedan od najpoznatijih koji se koristi u svrhu umirivanja i uspavljivanja. Smiruje bebin stomak, otklanja bolove i grčeve i ima protivupalno dejstvo. Blagog je ukusa te ga beba neće odbacivati. Pored kamilice i čaj od nane ima umirujuće dejstvo i smiruje stomak.

Komorač

Komorač je sjajan čaj jer ublažava grčeve, olakšava varenje i pražnjenje creva. Eliminiše gasove i smanjuje nadutost. Izbacuje višak vode iz organizma, a ujedno i toksine.

Čaj od lipe

Čaj od lipe izuzetno je koristan za bebe. Smanjuje prehladu, umiruje grlo i smanjuje promuklost, a i smiruje kašalj. Može se koristiti kada beba ima povišenu temperaturu, jer će podsticati znojenje, pa će se temperatura smanjiti.

Čaj od šipka

Takođe blagog ukusa, a veoma delotvoran za jačanje imuniteta. Čaj od šipka obiluje vitaminom C i veoma je dragocen za organizam. Odličan je kao zaštita od prehlade. Dobar je i za bubrege i mokraćne puteve.

Čajeve pijte i vi i beba

Dete i kroz majčino mleko dobija lekovita svojstva čajeva. Ako dojite bebu preporučujemo da pijete biljne čajeve svakodnevno, jer će prijati i vama i bebi.

Priprema čaja

Kada spremate čaj za bebu trudite se da birate blaže čajeve i čajeve neutralnijeg ukusa, jer se može desiti da se bebi ne dopadnu, pa da ih odbija.

Mnogo je bolje koristiti svež list čaja, nego filter kesice, jer se na taj način mogu iskoristiti svi benefiti čaja. Koristite malo čaja, najviše jednu kašičicu na jedan litar vode, kako bi čaj bio dovoljno blag za bebu.

PROČITAJ JOŠ