JollyWoman

Da li smo spremni da budemo roditelji?

Trudna + Mama
27.11.2020.

Da li smo spremni da budemo roditelji? Ovo pitanje verovatno svaki par postavi sebi barem jednom. Roditeljstvo je definitivno najlepša uloga za svakoga, ali je isto tako i najteža i najzahtevnija. Niko nikada nije potpuno spreman na tako nešto. Ali se svako snađe, neko teže, a neko lakše. U biti čoveka je da bude i roditelj, ne postoji mogućnost da ne uspete. Ukoliko planirate bebu, a strah vas je, pogledajte neke naše savete! A mi smo sigurni da ćete biti divni roditelji

Niko nije spreman 

Odmah da odgovorimo na glavno pitanje – niko nikada nije u potpunosti spreman da bude roditelj. Uvek postoji još nešto što bi moglo da se postigne i uradi pre toga. Uvek postoji nešto što je moglo još bolje. To je sasvim normalno i prirodno. 

Ono što morate da znate je da ćete uspeti. Kada stigne beba jednostavno ćete u hodu učiti sve nove stvari i navikavati se. Sigurno će biti nekih poteškoća, ali to nije razlog da odustanete od ideje da budete roditelji. 

Svako se snađe 

Svako se u ovoj ulozi snađe. Kod nekoga to teče bez problema, a kod nekoga malo teže. Samo treba da date sebi malo vremena i da se trudite. Dovoljno je da volite svoju bebu najviše na svetu, što sigurno hoćete. To će vam dati snagu za sve ostalo.  

Pitajte za savet 

Sve što u početku ne znate ćete vremenom naučiti. Posebno ako je reč o prvom detetu, normalno je da će vam neke stvari biti potpuno strane. Ne ustručavajte se da pitate nekoga ko zna. Pitajte svoje roditelje, nekoga iz porodice, prijatelje. U krajnjem slučaju mnoge korisne informacije možete pronaći i na sajtovima o roditeljstvu

Bićete sjajni roditelji! 

Ono u šta nikako ne bi trebalo da sumnjate jeste činjenica da ćete sigurno biti sjajni roditelji! Biće potrebno puno snage, energije, strpljenja i razumevanja. Ali ono što dobijte je vredno svega toga! Srećno! 

PROČITAJ JOŠ