JollyWoman

Dečije igre zanimljivije od mobilnih telefona

Učenje + Igra Predlog igara
15.09.2020.

Jedan od zadataka roditelja u modernom dobu jeste da pronađu dečije igre  zanimljivije od mobilnih telefona. Roditelji danas često deci daju mobilni telefon u ruke, na kom ona gledaju crtane filmovi, slušaju dečije pesmice ili igraju razne igrice. To nikako nije dobro za dete i treba izbegavati. U redu je ponekad, ali ne baš stalno. Zato smo vam pripremili neke dečije igre zanimljivije od mobilnih telefona u kojima će uživati!

Društvene igre

Sjajna zabava kako za mališane, tako i za roditelje jesu društvene igre. Neke od naših preporuka su Ne ljuti se čoveče, Mice, Od dna do vrha, Domine. Deca će se ludo zabaviti igrajući ih, a posebno ukoliko pobeđuju. Takođe, društvene igre su sjajne za decu jer ih podstiču na razmišljanje i razvijaju takmičarski duh.

Plastelin

Pravljenje različitih oblika od plastelina biće odlična zabava za najmlađe. Možete ih učiti da prave različite motive, cvetove, životinje, ili da ih pustite da sami prave šta god im padne na pamet. To će im okupirati pažnju i mogu se satima igrati. Pored plastelina, mogu se zabaviti i vodenim bojama ili drugim kreativnim stvarima.

Puzle ili lego

Beskrajna zabava su i puzle ili lego kockice. Dok obavljate neke kućne poslove dajte detetu da sklapa puzle ili lego i biće mirno satima. Ono će sigurno uživati dok se igra, a ove igre podstiču razmišljanje i pozitivno utiče na razvoj dece, kao i gorepomenute društvene igre.

Igre u prirodi

Kada god imate vremena idite sa decom u prirodu. Osim što možete šetati, možete se igrati različitih zanimljivih igara. Ponesite kredu pa na stazici u parku nacrtajte Školice. Možete se igrati i vi i dete i sjajno ćete se zabaviti. Takođe, možete se igrati sa lišćem sada kad dolazi jesen. Ili skakati po baricama kada su kišni dani. 

PROČITAJ JOŠ