JollyWoman

Edukativni crtani filmovi koje vaše dete treba da gleda!

Beba i Dete
13.10.2020.

Crtani filmovi su nešto uz šta su deca oduvek odrastala i oduvek je omiljeni vid zabave. Ali kada su crtani filmovi ujedno i edukativni onda je to dobitna kombinacija. Sadržaj koji dete prati od malih nogu značajno utiče na njegov razvoj i mentalno sazrevanje. Ako u crtanim filmovima može uočiti neke bitne životne vrednosti i zašto su one važne, to će ga naučiti mnogim stvarima. Pogledajte kakvi su to edukativni crtani filmovi koje dete treba da gleda!

Edukacija najmlađih

Neki od crtanih filmova za najmlađe su oni u kojima se deci pokazuju boje, brojevi, slova i različiti oblici. Prikazani na slikovit način deci su zanimljiviji i veoma ih brzo pamte. Na taj način deca pre polaska u školu ili vrtić već nauče neke od najosnovnijih stvari i kasnije mnogo lakše savladavaju dalje gradivo.

Prave vrednosti

Osnovne životne vrednosti prikazane kroz zanimljiv crtani film decu će naučiti mnogim izuzetno bitnim stvarima. Crtani filmovi koji prikazuju značaj porodice, ističu roditeljsku figuru u životu deteta, uče ih pravilnom ponašanju i zašto je sve suprotno tome loše, mogu značajno uticati na vaspitanje deteta.

Isto važi i za prijateljstvo. Dete na taj način, još kao veoma malo, kroz crtane filmove uočava značaj pravog prijateljstva i da su prijatelji zapravo druga porodica.

Koji sadržaj nije dobar za dete?

Pored onoga što je dobro, treba istaći i sadržaj koji može biti štetan po decu. To su uglavnom crtani filmovi u kojima se prikazuje bilo koji vid nasilja, oružja, ratova, svađa, neprijateljstvo i slične negativne vrednosti.

Dete svakako treba da bude svesno da svet oko njega nije uvek šaren i da i takve stvari postoje. Ali ne mora to gledati kroz crtane filmove, jer nekada ne može da razluči da neke od prikazanih stvari ne treba oponašati i da nisu dobre.

Pogledajte spisak nekih od edukativnih crtanih filmova koje vredi pogledati OVDE.

PROČITAJ JOŠ