JollyWoman

ISKUSTVO: Kako je biti mlada mama?

Trudna + Mama Mama
19.03.2020.

Majke obično kažu da  je život neuporedivo ispunjeniji i lepši kada dobijete bebu. Teško je opisati osećaj kada vam u ruke stave dete. Zato  prenosimo iskustva jedne mlade mameSara Jovanović! Ona je dobila najvažniju životnu ulogu u 21. godini.

Sara Jovanović
Sara i Vasilije

Neplanirana trudnoća

Jedan od najtežih trenutaka mladih mama je da informaciju o trudnoći saopšte roditeljima. Tada se mešaju osećanja uzbuđenosti, sreće ali i straha.

Verujem da su na početku moji roditelji bili razočarani u mene. Nije im bilo svejedno, želeli su da prvo završim fakultet, a tek onda da se ostvarim kao majka. Kada sam prvi put videla moju bebu, plakala sam. Tog dana sve je ostalo po strani. Rodio se Vasilije, a moji roditelji su zaboravili potencijalni osećaj razočaranosti.  Sada kada imam bebu, majka mi nikada  nije bila potrebnija, zovem je kad god sam u nedoumici, kaže mama Sara Jovanović.

Sara Jovanović

Slatke muke

Sara dodaje da se trudnoća desila neplanirano, ali je godinama u vezi sa svojim, sada već suprugom, tako da su tu vest primili sa oduševljenjem. Naglašava da je želela da postane mlada mama, zbog čega se u trudnoći osećala srećno i zadovoljno.

Ne žalim za noćnim provodom, ni pre trudnoće nisam često izlazila u klubove. Sada vreme provodim još lepše. Ni umor mi ne pada teško kada mi se beba nasmeje!

Sara Jovanović

Biti majka je  prelepo iskustvo, tako kažu. U prilog tome ne ide činjenica da iz bolnice izlazimo kao pregažene, tamnih podočnjaka i kao da se nismo ni porodile, sa nekoliko kilograma viška. Zato bi trebalo da imamo saosećanja prema svim strahovima ,,tek rođenih mama“. Sa druge strane, uz sve te strahove, mame ne bi trebalo da se zapuste, jer će se, pre svega, one lepše osećati, a samim ti i njihova beba.

PROČITAJ JOŠ