JollyWoman

Jesenje aktivnosti za decu koje su jednostavne, a ujedno i veoma zabavne

Učenje + Igra Predlog igara
07.10.2019.

Proslavite novo godišnje doba sa decom i brojnim aktivnostima obojenih jesenjom temom. Ove kreativne i zabavne aktivnosti su jednostavne za izvođenje i savršene za najmlađe da istraže i osete sve čari jeseni.

kreativne i zabavne aktivnosti

1. Lov na lišće

Ukoliko je lep i sunčan dan odvedite ih negde na izlet u prirodu ili u obližnji park. Dok šetate, skupljajte lišće i pitajte ih koje je boje svaka liska koju uzmu. Kada dođete kući, igra se može nastaviti tako što ćete ih zamolite da sortiraju lišće po veličini na više gomila ili po boji.

2. Crtanje, kolaž

Kad već imate gomilu lišča pri ruci, možete ih iskoristi za crtanje ili pravljenje razlićitih kolaža. Recimo, uzmite lisku i podelite je na pola. Zalepite tu polovinu na papir i zamolite dete da docrta drugu polovinu po ugledu na zalepljenu polovinu pravog lista. Ili, recimo, možete zalepiti ceo list i crtati čiča Gliše, kojima je telo od liske a glavu, ruke i noge docrtalo dete.

kreativne i zabavne aktivnosti

3. Organizujte izlet u selo

Jesen je toliko lepo godišnje doba za izlete u prirodi zbog svih boja koje nosi. Takođe, svi radovi na selu, u njivi u jesen mogu biti deci vrlo zanimljiva. Preko branja jabuka, do pomaganja u spremanju zimnice. Ili jednostavno mogu posmatrati životinje i valjati se u lišću.

4. Napravite mini farmu

Starijoj deci ovo može biti baš zanimljivo. Možete skupiti u prirodi različito lišće, malo trave ili slame, potom kukuruz, pšenicu i druge dostupne žitarice. U jednu kutiju stavite slamu, lišće, manje posude sa vodom, posude sa hranom i rasporedite figurice domaćih životinja prema tome koja se na koji način hrani.

kreativne i zabavne aktivnosti

5. Puštajte zmaja

Vreme bi trebalo da bude vetrovitije u jesen, te idealno za puštanje zmaja. Ovo može biti zabava za celu porodicu i divan dan proveden na svežem vazduhu.

Koje jesenje aktivnosti su vama omiljene? Podelite sa nama u komentarima!

PROČITAJ JOŠ