JollyWoman

Kako da partneri ne izgube BLISKOST kada dobiju decu?

Trudna + Mama Mama
29.11.2020.

Bliskost partnera u mnogim slučajevima nažalost postaje upitna nakon što oni dobiju decu. To zaista ne bi trebalo da bude tako. Iako ste postali roditelji, vi ste još uvek jedno drugome partner i to tako treba i da bude. Nemojte zapostaviti jedno drugo zbog  dece. To vam ništa dobro neće doneti. Važno je da i dalje funkcionišete kao par. Pogledajte neke naše savete kako da ne izgubite bliskost kada dobijete decu! 

Ne zaboravite šta ste bili pre 

Bez obzira na to što ste postali roditelji, vi ste i dalje partneri. Nemojte zaboraviti šta ste bili pre dece. Jasno je da vam je sada fokus na bebi i da želite da joj se u potpunosti posvetite. Nekada dajete svoj maksimum kao roditelj, a partnera zapostavljate. To nije redak slučaj. Možda će vam biti potrebno malo vremena kada beba stigne da se na sve naviknete i prilagodite. Ali nemojte da vam to bude stalni izgovor. 

Samo vaše vreme 

Uvek morate izdvojiti barem malo vremena jedno za drugo. Makar to bilo pola sata svakog dana. Barem da popijete kafu zajedno ili samo sedite i ćutite dok beba spava. Šta god da vas ispunjava. Uvek morate pronaći malo vremena za sebe. 

Povremeno iznenadite jedno drugo nekom sitnicom. Dajte do znanja partneru da ste vi i dalje muž i žena, iako ste sada i roditelji. To može biti neki poklončić bez povoda, intimna večera samo za vas ili neka inovacija u krevetu.  

Odmor bez dece 

O ovome smo vam već govorili. Izuzetno je važno da s vremena na vreme odete makar i na dan negde sami. Da ne razmišljate o deci već da se maksimalno posvetite jedno drugom i da uživate! Zaslužili ste! Nemojte zbog toga osećati grižu savesti. Vi ste sjajni roditelji, ali treba da budete i sjajni partneri i da uživate u svim svojim životnim ulogama!  

PROČITAJ JOŠ