JollyWoman

Koji su to najbolji kućni ljubimci za malu decu?

Beba + Dete
20.11.2020.

Poznato je da su kućni ljubimci sjajni za decu i njihovo odrastanje. Deca ih mnogo vole. Pored toga što se druže i igraju, uz njih uče i šta je to obaveza i odgovornost. Vreme provedeno sa ljubimcima je uvek nezaboravno. Ako se još uvek dvoumite da li da uzmete kućnog ljubimca ili ne – naš savet je da! A ako se pitate koji kućni ljubimci su najbolji za malu decu – imamo odgovor i na to pitanje! 

Pas 

Svi već dobro znamo da je pas čovekov najbolji prijatelj. Odrastanje uz psa će stvoriti jedno prijateljstvo za ceo život i neopisivu ljubav. Dobar i dresiran pas definitivno neće praviti problem. Oko njega nema previše posla i obaveza. Ono što je najvažnije je da mu pružite mnogo ljubavi, a u to ne treba da sumnjate – deca najiskrenije vole

Mačka 

Mačku su takođe sjajan izbor. Veoma su samostalne i nema potrebe da budete ceo dan oko njih i previše brinete. Dete lako možete naučiti svim obavezama oko mace, a verovatno najveća je to da je često mazite, u čemu će deca posebno uživati. 

Ribice 

Ukoliko nemate previše slobodnog vremena akvarijum sa ribicama je sjajno rešenje. Dete ćete od malena navikavati na obavezu i odgovornost. Ali sa druge strane nećete imati baš previše posla. Deca obožavaju da gledaju  kako ribice plivaju i uživaju u tome.  

Hrčak 

Hrčak je malena, slatka životinja koja može biti odličan izbor. Ali ono što morate imati na umu je da je u pitanju veoma nežna i osetljiva životinja. Potrebno je posvetiti joj se i pružiti joj posebnu pažnju. Hrčak ne voli hladnoću, ali ni da je previše toplo. Zahtevniji su od drugih ljubimaca i morate dete naučiti tome. 

Druga sjajna opcija je morsko prase. U pitanju je životinja koja je malo veća od hrčka, ali ne toliko osetljiva, već dosta otpornija

PROČITAJ JOŠ