JollyWoman

Kupovina sa decom – da li je izvodljivo?

Kupovina + Dešavanja
12.11.2020.

Kupovina sa decom, posebno dok su još mala, može biti veliki problem. Bilo da se radi o svakodnevnom odlasku u supermarket ili veliki tržni centar, može se desiti da su deca i te kako nervozna i nemirna. Ako uživate u šopingu, naš najveći savet je da ne vodite decu sa sobom. Ako imate mogućnost ostavite ih nekome na čuvanje, a vi uživajte u kupovini. Ali ako nije tako, pogledajte neke od saveta kako da kupovina sa decom bude uopšte izvodljiva

Isplanirajte sve unapred 

Najbolji način da sve prođe bez poteškoća jeste da napravite plan pre odlaska u bilo kakvu kupovinu. Napravite spisak namirnica ili stvari koje su vam potrebne. Isplanirajte koje radnje želite posetiti i šta vam je neophodno da baš u toj radnji kupite.  

Na internetu postoje mnoge online prodavnice koje se nalaze u tržnim centrima. Tamo možete pogledati da li je to što tražite uopšte trenutno dostupno. Na taj način nećete samo juriti po tržnom centru od radnje do radnje, već ćete znati tačno šta vam je potrebno i gde baš to možete pronaći. 

Obavezna kolica  

Dok je vaše dete još uvek dovoljno malo, nikako ne krećite u kupovinu bez kolica. Na taj način nećete morati da nosite dete ako bude umorno od hodanja. A ukoliko mu se prispava, biće vam još lakše – beba spava, a vi uživate u kupovini.  

Još jedna važna stvar je da se osigurate njegovim omiljenim igračkama. To će mu biti zanimacija dok vi razgledate i isprobavate stvari.  

Obećajte nagradu 

Ukoliko je dete malo starije, ne baš beba, možete napraviti dogovor pre odlaska u kupovinu. Obećajte da ćete mu kupiti neku igračku koju jako želi ili neki slatkiš nakon što obavite kupovinu. Ali nemojte to tek tako obećati, već obavezno i ispunite, kako biste i sledeći put mogli u kupovinu sa detetom i bez poteškoća. 

PROČITAJ JOŠ