JollyWoman

MAMA LEKSIKON: Tamara Atanasković Aleksić, Tamara Lav

Trudna + Mama Mama
02.02.2021.

Za divnu Tamaru i njenog sina Lava su, sigurni smo, svi čuli. Redovno na njihovom profilu Tamara Lav se oduševimo nekom novom dogodovštinom preslatkog Lava. Tamara je mama koja, s druge strane, daje primer jedne uspešne i veoma smirene mame, pune ljubavi i strpljenja. Nedavno je ova mama pokrenula i još jedan biznis, a to je parfem LavJu. Želimo joj puno uspeha u svemu što radi!

1.Najbitniji savet za buduće mame?

Da uživaju i najlepšoj ulozi koju su dobile, jer koliko god bilo teško, to će im uvek biti najveći razlog za sreću.

2. Koja osobina je najbitnija za lakše majčinstvo?

Sposobnost prepoznavanja potrebe svog deteta i prilagođavanje. Ukoliko se prilagodite njemu i na primer spavate kad i ono (jer je to u početku najteže, a ne da razmišljate kako treba da završite dodatne obaveze), možete sve.

3. Vrtić ili dadilja?

Lav je pošao u državni vrtić sa 13 meseci. Iskreno, imao je ko da ga čuva, ali baka servis ili dadilja mi nikad nisu bili opcija, ako bih birala između njih i vrtića. Socijalizacija deteta je jako bitna. Vrtić nam pomaže da dete nauči da razvije osećaj pripadnosti, deli igračke i ljubav, uči od druge dece, upozna i druge odrasle osobe i shvati da se razlikuje, razvija tolerantnost i nauči da poštuje razlike, postane svesno da i druga deca imaju brige, strahove, osećanja. Baka ili dadilja mogu ih pričuvati, dati da jedu, ali u vrtiću imaju plan i program po kom rade, tako da sam uvek za vrtić.

4. Pesma koja opisuje vaše majčinstvo?

Mama voli bebu.

Fotografije preuzete sa Instagram profila

PROČITAJ JOŠ