JollyWoman

Novi hit u Vulkančiću: Priče za laku noć za male buntovnice 2

Učenje + Igra Predlog igara
05.10.2018.

Posle velikog uspeha prvog dela, Vulkančić najavljuje nastavak velikog hita Priče za laku noć za male buntovnice 2. Novu vrstu bajki, priče o 100 žena heroja koju će obožavati devojčice širom sveta, potpisuju Elena Favili i Frančeska Kavalo. Ovo je neophodno štivo za svaku devojčicu kako bi odrasla s verom u sebe i saznanjem da joj ništa nije nedostižno.

 

Nastavak senzacionalnog bestselera Njujork tajmsa inspiriše devojčice širom sveta da sanjaju velike snove, ciljaju više i bore se jače. Priče za laku noć za male buntovnice 2 je nova zbirka od stotinu priča za laku noć, koje slave izvanredne žene od Nefertiti do Bijonse, Rozalind Frenklin do Dž. K. Rouling. Kraljice i aktivistkinje, balerine i advokatice, gusarke i kompjuterske naučnice, astronautkinje i izumiteljke – zapanjujuci spojevi koji donose uzbudljiv osećaj da ništa nije nemoguće. Jedinstveni narativni stil priča pretvara svaku biografiju u bajku, prikazujući na čudesan način duh junakinja. Svaka priča sadrži i likovni portret heroine koji upotpunjuje doživljaj. Čitajući ovu knjigu sve žene sveta od 8-88 godina moći će da se identifikuju i nauče mnogo o dostignućima junakinja koje istorija često zanemaruje.

Autorke ovog bestselera Njujork tajmsa prevedenog na više od četrdeset jezika su Franceska Kavalo i Elena Favili. Odrasle su u Italiji i osnivačice su medijske kompanije Timbuktu. Elena Favili je nagrađivana novinarka i preduzetnica u oblasti medija, a Frančeska Kavalo osim toga što je izvanredna književnica, bavi se i pozorišnom režijom. Do sada su objavile 6 knjiga i to na engleskom, francuskom i italijanskom jeziku. Priče za laku noć za male buntovnice 2 o vanvremenskim ženama koje zaslužuju više medijske pažnje, napisale su sa željom da sve devojke sveta postanu sigurnije u sebe.

PROČITAJ JOŠ