JollyWoman

OSUDA – Zašto je važno da ne osuđujete druge mame?

Trudna + Mama Mama
26.11.2020.

Osuda koga kod i u kom god segmentu je veoma loša. Niko od nas nema prava da osuđuje bilo koga, a posebno jedna mama drugu. Nemoguće je da svaka mama radi isto i odgaja svoje dete na isti način. Normalno je dolazi do razmimoilaženja mišljenja. Ali ništa od toga nije razlog, niti opravdanje da postoji osuda. Pogledajte zašto je važno da ne osuđujete druge mame

Različiti stavovi su normalni 

Normalno je da sve mame imaju različite stavove i mišljenja oko nekih stvari u vezi sa majčinstvom. Razmimoilaženje stavova je prirodno u svakom odnosu. Neka mama jednostavno misli da treba raditi stvari na jedan način, druga mama na drugi, treća na skroz drugačiji način. Svako ima pravo da radi onako kako misli da je najbolje. 

Svaka mama najbolje zna svoje dete 

Ne postoje univerzalna pravila odgajanja dece. Jednostavno neka stvar vašem detetu može fantastično odgovarati, a nekom drugom potpuno suprotno. Svaka mama najbolje zna svoje dete i njegove potrebe i sigurno je da će sve podrediti tome.  

Nemate pravo da osuđujete 

O čemu god da se radi, zapamtite da nemate pravo da osuđujete. Niko od nas nema to pravo. Neka svako radi kako želi. To što neka mama postupa na određeni način sa svojim detetom je njena stvar. To vas niti ugrožava, niti bi trebalo da vas se tiče. Jednostavno pustite svakoga da radi onako kako želi

Zašto biste uopšte brinuli o tome koliko dugo neka mama doji svoju bebu, kada je počela sa uvođenjem čvrste hrane i kada je njena beba počela da puzi ili priča? Svaka beba je priča za sebe i ne napreduje svaka isto.  

Brinite o svojoj bebi i svojoj ulozi majke. Nemojte nikoga osuđivati jer ne radi stvari onako kako vi mislite da je pravilno. Svaka mama je svom detetu dobra mama. Vi budite svom detetu i ne obraćajte pažnju na druge! 

PROČITAJ JOŠ