JollyWoman

Planiranje budućnosti: Šta ako on ne želi bebu?

Beba + Dete Beba
21.10.2020.

Već se dugo zabavljate, nekoliko godina ste u braku, a on ne želi bebu? Ne tako retka pojava i sasvim normalna. Neko jednostavno ne želi decu i to je sasvim u redu. Porodica nije mala stvar. Svako ima pravo na svoj izbor i odluke. Međutim, ako vi baš želite, a on ne želi bebu, šta onda?

Otvoreno od prvog dana

Od samog početka morate biti otvoreni i iskreni sa svojim partnerom. To je osnova svakog odnosa i veze, a posebno partnerske. Ako to nije neka prolazna avantura, već na početku treba otvoreno da razgovarate o svojim željama i planovima. Ako znate od samog početka veze kakvo je njegovo mišljenje po tom pitanju, onda ne možete da ga krivite, jer ste pristali na takvu vezu.

Pričajte o planovima

Ako je vaš san da imate decu jednog dana, to otvoreno recite. Vaš partner odmah treba da vam kaže ako on ne želi decu. Ako možete, pomirite sa tim i nastavite vezu. A ako jako želite decu, onda jednostavno tu priču završite i pronađite nekoga ko ima iste želje kao vi.

Možda on ne želi dete samo trenutno. Možda želi tek za neko vreme. Ako je tako onda je u redu ostati u vezi. Ali ako znate da on baš uopšte ne želi decu, onda ne treba da se nadate da će se to promeniti.

Ne tražite od njega da se promeni

Svako ima pravo na izbor. Svako ima pravo da želi i ne želi decu. To je sasvim normalno i u redu. Ne treba da tražite od nekog da se promeni. Ako on jednostavno nikada nije želeo da ima decu, a vi ste to od početka znali, nemojte se nadati da će se to preko noći promeniti i nemojte tražiti da se on promeni. Nemate pravo na to, ako ste od početka znali kako stoje stvari.

PROČITAJ JOŠ