JollyWoman
Dečja stomatologija Cvetić Dent Beograd

Dečja stomatologija Cvetić Dent Beograd

DEČIJI STOMATOLOZI

Dečja i preventivna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi zdravljem zuba naših najmladjih pacijenata. Ali, briga o zubima vašeg deteta počinje još u trudnoći, jer dete i zubi rastu zajedno. Iz ovog razloga poželjno je zakazati stomatološki pregled već na početku trudnoće, kada će vam stomatolog dati savete o održavanju vašeg oralnog zdravlja, a samim tim i zdravlja vaše bebe.

  PRVA POSETA STOMATOLOGU

Odabir pravog trenutka za prvu posetu stomatologu je jedna od velikih dilema svakog roditelja. Optimalan period za prvi susret vašeg deteta sa stomatologom je vreme od početka nicanja mlečnih zuba, pa do treće godine života.

Veoma je važno da roditelji kroz razgovor pripreme svoje dete za prvu posetu stomatologu kako bi dete prevazišlo strah od nečeg novog i nepoznatog. Treba objasniti detetu da je njegov stomatolog neko ko će brinuti o zdravlju njegovih zuba.

Pri prvoj poseti stomatologu najčešće se sprovode preventivne mere kao što su fluorizacija zuba i zalivanje fisura koje smanjuju rizik od nastanka karijesa. Obe pomenute intervencije su potpuno bezbolne, pa uz dobar pristup stomatologa tu prvu posetu zubaru dete može da upamti kao prijatno iskustvo. Time je u napravljen preduslov za to da dete odlazi stomatologu bez ikakvog straha.

Praćenje smene zuba je veoma važno za pravilan rast i razvoj zuba i vilica. Redovni pregledi na 4-6 meseci idealan su način da se izbegnu kasnije neželjene posledice. Svaki prevremeno izgubljeni zub predstavlja potencijalni uvod u ortodontske nepravilnosti koje često zahtevaju dugotrajnu terapiju.

Veoma je važno da vodite računa o dentalnom zdravlju vaših mališana. Kontaktirajte nas i zakažite pregled:

Phone+381 11 323 80 28

Mobile+381 65 323 80 28

Emailinfo@cveticdent.rs