JollyWoman

POSAO I KARIJERA: Olakšajte sebi traženje posla

Posao + Novac
23.04.2020.

Posao ispunjava veći deo našeg vremena, i hteli mi to ili ne, u velikoj meri određuje naš život i naše raspoloženje.  Zbog toga je bitno da damo sve od sebe da radimo nešto što volimo i ne odustajemo od potrage za pravim zanimanjem.  Da li pravite neke greške pri traženju posla? Proverite u nastavku!

posao
  • NEMATE RADNO ISKUSTVO

Plašite se što ste bez iskustva uopšte ili bez iskustva u oblasti za koju se prijavjujete. Smatrate da je to presudno za vaše dobijanje posla  i ne usuđujete se da se prijavite na oglas koji traži isukstvo. Grešite! Vaša želja za učenjem može biti mnogo veća od činjenice da nemate iskustva, pa ništa ne gubite ako pokušate. Potrebno je da svoju pažnju usmerite na to da se prikažete u što lepšem svetlu, budete jasni i precizni sa isticanjem svojih kvaliteta i veština.

  • ADEKVATAN CV

Nemate adekvatan CV, ništa strašno.  Počnimo od primerene mejl adrese, slike, veština koje su bitne za vašeg poslodavca, a koje morate naglasiti. Posvetite vreme pravljenju CV-a, isplatiće vam se. Privucite pažnju poslodavca, na primer,  pisanjem biografije na stranom jeziku čije se poznavanje od vas traži. Prilagodite vaš CV oglasu na koji se prijavljujete.

  • KONSTANTAN RAD NA SEBI

Priznajte sebi  šta je to na čemu morate da radite, budite iskreni  i pokrenite se! U procesu traženja posla, koji ume da bude naporan, trebalo bi  raditi na veštinama.  A upravo i samopouzdanje nastaje iz dobrog osećaja koji ćete imati kada budete sproveli reci u dela. Upišite se na stani jezik kojim ne vladate baš najbolje ili savladajte neki program, itd.

  • USRDSREDITE SE NA PRAVE OGLASE I KONKURSE ZA VAS

Birajte oglase na koje se prijavljujete. Usmerite energiju ka pravim, a ne ka svim oglasima i konkursima. Setite se, vaš cilj je da pronađete posao koji ćete stvarno voleti da radite!

  • NIKAKO NE ODUSTAJTE

Ne odustajte i verujte u sebe! Ne dozvolite da vas obeshrabri nečije loše iskustvo ili niz neuspeha. Ono što je važno jeste da pravi posao neće ponaći vas, već vi njega. Dozvolite sebi da pogrešite, budite spremni na kritike i sugestije. A sve to neka vas učini još borbenijim!

Rad na sebi je nešto neprocenjivo, uvek se nadograđujte, ispitujte svoje granice i idite u smeru onoga čime biste volele da se bavite! I verujte, trud će se isplatiti! Srećno! 

PROČITAJ JOŠ