JollyWoman

Prvi let avionom – kako pripremiti i sebe i bebu?

Beba i Dete Beba
27.10.2020.

Prvi let avionom je uvek stres, čak i kada se radi o odrasloj osobi, a posebno kada je reč o bebama. Neki roditelji imaju tu sreću da su bebe izuzetno mirne, da prespavaju ceo let i nema problema. Ali postoje i one bebe koje su hiperaktivne, koje plaču i galame tokom leta, što ni jedan roditelj, niti drugi putnik ne želi i ne prija mu. Zato pogledajte naše savete kada je u pitanju prvi let avionom i kako treba da pripremite i sebe i bebu!

Mesto u avionu

Kada rezervišete avionsku kartu zatražite mesto u prvom redu, ukoliko je to moguće. Tu ćete imati dovoljno mesta za sebe i bebu. Neke avio kompanije imaju posebna mesta za roditelje sa bebama, što će vam dodatno olakšati.i.

Nervozna beba

Beba je u najvećem broju slučajeva nervozna zbog vlažne pelene, zato što je gladna ili joj se spava. Vodite računa da joj pelena uvek bude čista i da se redovno menja. Hranite bebu i dajte joj da doji, što će je posebno umiriti ako ima problem sa zaglušenim ušima tokom leta.

Spavanje

Najbolje bi bilo kada biste mogli uskladiti vreme leta sa uobičajenim vremenom spavanja. Umorna beba je i nervozna, pa je važno da se lepo naspava, ili, još bolje, da spava tokom leta. Uglavnom bebu rad motora aviona umiri i uspava.

Ručni prtljag

U ručnom prtljagu nosite samo ono što vam je zaista neophodno tokom leta. Nemojte nositi nepotrebne sitnice, jer ćete svakako imati dovoljno posla oko bebe, da biste nosili previše stvari.

Sa druge strane, bitno je da spakujete dovoljno pelena i sličnih neophodnih stvari za bebu u skladu sa trajanjem leta.

Zanimljive igračke

Deci su uvek igračke beskrajno zabavne. Kupite bebi nove igračke kojima se neće igrati pre leta. One će joj biti posebno zanimljive i okupiraće njenu pažnju tokom putovanja.

PROČITAJ JOŠ