JollyWoman

Putovanja: Šta ako dete plače tokom vožnje?

Beba i Dete Beba
25.10.2020.

Pogotovu dok je još jako malo, može da se desi da dete plače tokom vožnje automobilom i da vam zato svaka nova vožnja bude problem. Postoje i deca koja vožnju obožavaju, uživaju u svom auto sedištu ili spavaju, ali uvek je tu i dete koje negoduje i plače tokom vožnje. Uzroci mogu biti različiti, a mi smo vam pripremili nekoliko potencijalnih rešenja!

Ako se dete mnogo buni, plače i ne uspevate pričom da ga smirite, zaustavite vozilo i ne nastavljajte vožnju dok se dete ne smiri. Nikako se nemojte okretati i smirivati dete dok vozite. Detetov plač može vas i te kako ometati u vožnji, te ga prvo smirite pa nastavite.

Priprema pred vožnju

Dete pre same vožnje presvucite, nahranite i dajte mu vodu. Kada je sito i čisto, neće biti previše nervozno, pa možda neće ni negodovati vožnju.

Pričajte detetu dok idete ka automobilu i dok se vozite. Neka mu to odvlači pažnju i zabavlja ga, kako ne bi plakalo.

Prijatni uslovi za vožnju

Vodite računa da auto sedište bude odgovarajuće za dete i udobno. Ako je napolju mnogo vruće, upalite klimu, ali ne suviše jako. Isto važi i ako je napolju hladno. Neka temperatura bude prijatna za vožnju. Uvek imajte i vodu i neku grickalicu sa sobom.

Igračke

Pokušajte sa igračkama. U automobilu uvek imajte nekoliko igračaka sa kojima vaše dete baš voli da se igra. To neka mu bude zanimacija dok vi vozite.

Muzika

Druga mogućnost je muzika. Mnogo dete voli muziku, posebno neku veselu dečiju. Pustite muziku i pevajte i vi. To će dete zabaviti i smiriti dok vozite.

Cucla

Ako je dete baš malo dajte mu cuclu ili neku gumenu igračkicu koju može da zvaće. To će ga smiriti.

Česte pauze

Ako idete na put ili neku dužu vožnju pravite što više pauza. Na svakoj dete iznesite na svež vazduh, nahranite i presvucite ako treba.

PROČITAJ JOŠ