JollyWoman

Strije u trudnoći – kako ih sprečiti i kako ih smanjiti?

Trudna + Mama
26.10.2020.

Strije u trudnoći muče gotove svaku trudnicu. Postoje brojni načini kako ih sprečiti, kako ih smanjiti ili prekriti. Prevencija je svakako najbolja, te vam savetujemo da se protiv strija borite i ako ih nemate. Kada ih dobijete teško ćete ih se ikada u potpunosti rešiti. Zato pogledajte najbolje saveti kako da strije u trudnoći ne budu problem!

Hidratacija

Prvi i osnovni savet kada su strije u pitanju je dobra, ali baš dobra hidratacija. Čim ostanete u drugom stanju odmah krenite u borbu protiv strija. Nabavite mleko za telo što bogatije teksture koje će dubinski hidrirati vašu kožu. Mažite telo svakoga dana što više.

Ulja za telo

Posebnu pažnju posvetite delovima tela na kojima se strije najčešće pojavljuju. To je svakako stomak, bokovi, grudi, noge, posebno butine i guza. Tim delovima je hidratacija najvažnija. Naša preporuka je da umesto mleka koristite ulja. Najbolje ulje za prevenciju strija je bademovo ulje zbog svoje bogate teksture i sjajnog sastava.

Dovoljno tečnosti

Hidratacija je veoma važna i iznutra. Zato pijte što više vode svakoga dana, kao i čajeva. U čaj nemojte dodavati šečer, a izbegavajte i med. Najbolje je biti biljne čajeve bez dodataka.

Takođe je veoma važna i ishrana, te birajte što više svežeg voća i povrća, obrok salata, bele ribe i mesa.

Piling tela

Barem jednom nedeljno uradite dobar piling celog tela, kako bi koža bila što mekša i glađa. Onda će i mleko za telo ili ulje biti još učinkovitije i efikasnije.

Takođe, piling će podstaći cirkulaciju, pogotovo ako koristite piling rukavice ili četke, što je takođe važno kod prevencije strija.

Šta kada se strije ipak pojave?

Kada strije već nastanu, teško da ih se možete u potpunosti rešiti. Neke će vremenom same nestati, neke se vidno smanjiti. Bitno je da nastavite sa redovnom i bogatom hidratacijom. A ako vam one predstavljaju veliki problem, možete ih ukloniti laserom.

PROČITAJ JOŠ