JollyWoman

Uradi sama – Svetlucave kugle koje će klinci obožavati

Učenje + Igra Predlog igara
20.08.2016.

Da bi ste napravili ove svetlucave kugle, za početak vam je potrebna tegla. Ne poput one za džem, već okrugla ili bar zaobljena. Zatim vam treba figurica, igračkica omiljenog junaka ili princeze vašeg deteta. Za unutrašnju stranu poklopca uz pomoć malo silikona zalepite figuricu i ostavite da se osuši.

U međuvremenu teglu do pola napunite vodom, a drugu polovinu glicerolom. Zatim šljokice u obliku i boji koje vam odgovaraju, zvezdice, srca, ili obične srebrne, snežne. Ukoliko se lepak osušio, vratite poklopac na teglu, čvrsto zatvorite, i okrenite naopako. Vaša magična kugla je gotova! Svakako, uzevši ovo kao osnovu, vi se možete poigrati sami. Recimo da umesto igračkica lepite školjke sa mora, dodate kapljicu plave boje u vodu, polepite kamenčiće po poklopcu.

DIY-Snow-Globes-in-vintage-mason-jars-northstory

Isto tako, tegla može da posluži kao ukras i bez šljokica i vode. Samo na dno tegle stavite omiljene predmete, u skladu sa temom (da li želite novogodišnju, vaskršnju, ili neku ukrasnu teglu po vašoj želji). Ako je na primer u pitanju omiljena porodična fotografija sa mora, oko nje pospite malo peska, kamenčića, školjkica, stavite mini-kišobrančić za koktele, zatvorite, i oko poklopca obmotajte kanapom. Možete u tegli napraviti čitavu jednu pričicu!

diy_bell_jar_snow_globes_horiz

 

PROČITAJ JOŠ