JollyWoman

ŽENE PREDUZETNICE: “Igra je najviši oblik istraživanja”, Igre bez telefona, Milica Milićević

BizMama
12.11.2020.

Milica Milićević je savršen dokaz da deci nije potreban telefon da bi se zabavljala! S obzirom na to da ona to zna i primenjuje, odlučila je da svoja znanja i iskustva podeli i sa drugim roditeljima. Kako naglašava sve emocije i svi proživljeni trenuci njenog detinjstva su je naveli da pomogne drugim roditeljima da najbolje što mogu vaspitaju svoju decu kod kuće. Njena misija je da pokaže kako se sve deca mogu zabaviti, a da ne koriste telefone. Pogledajte koje predloge Milica Milićević ima za vas! 

Istraživanja i upoznavanje materije 

Nakon završenog Učiteljskog fakulteta, Milica je radila kao dadilja. Tamo je upoznala drugačiji rad sa decom kod kuće. Tokom tog rada je pohađala Montesori kurs i predavanja o Ntc učenju. Takođe je i čitala literaturu o dečijem razvoju i dečijoj ulozi u porodici, od kojih bi posebno izdvojila knjige Jesper Jula.  

Pokretanje bloga Igre bez telefona 

Kao rezultat svih istraživanja i ogromne želje i motivacije za radom, Milica je 2019. godine pokrenula svoj fantastičan blog Igre bez telefona 

“Blog vodim od 2019. godine, sa ciljem da približim roditeljima svoja saznanja o pravilnom dečijem razvoju, ali ne suvoparno kroz predavanja, već kroz najlakši i najlepši način na koji deca uče – kroz igru. Blog je zamišljen da ponudi roditeljima igre koje mogu deca igrati kod kuće. Te igre razvijaju njihovu motoriku, samostalnost, kreativnost, fizičke, muzičke i govorne sposobnosti”, ističe Milica. 

Nove ideje i projekti 

Milica, pored svog bloga, ima i sjajan E-book koji možete pronaći na njenom sajtu. Uspela je da spoji svoje znanje, iskustvo i ljubav da napravi nešto što će svim roditeljima biti od velike pomoći. 

Nedavno se odvažila da priča o svojoj novoj ideji Igračkama bez telefona. Svi znamo da deca ne bi trebalo da koriste mobilne telefone, a Milica vam može pokazati kako to izgledaju igre bez telefona! 

PROČITAJ JOŠ