JollyWoman

ŽENE PREDUZETNICE: Razvoj svesne pažnje – za celu porodicu, Marija Leskovac

BizMama
10.11.2020.

Marija Leskovac je nakon skoro decenije rada sa decom i roditeljima u okviru jedne internacionalne obrazovne institucije, kao i dugogodišnjeg rada i primene metoda za lični razvoj, spojila svoje znanje i iskustvo i osmislila autorski program za razvoj svesne pažnje. Sve u skladu sa potrebama porodice kao dela savremenog društva za koje lični razvoj više nije stvar luksuza niti izbora već preke potrebe. Pogledajte šta je to svesna pažnja i kako je Marija Leskovac stvorila svoju  preduzetničku priču.  

Ovaj koncept ima multifunkcionalan karakter, što znači da obuhvata nekoliko elemenata koji imaju istu temu. To je razvoj svesnosti (prev. engleske reči mindfulness) i njenu primenu u svakodnevici

Šta je svesna pažnja?  

Sposobnost da budemo ovde i sada i da uronimo u određeno iskustvo bez ocenjivanja, prosude i kritike. Mogućnost prihvatanja sebe kao i drugih ljudi i situacija takvih kakvi jesu. Sposobnost mira, fokusa i koncentracije. Najpotrebnija veština sadašnjice. Stil života. 

“Marta i Maksim upoznaju svesnost” 

Ovaj autorski program baziran je na priručniku za razvoj svesne pažnje „Marta i Maksim upoznaju svesnost“. On se sastoji iz 8 kratkih, ilustrovanih priča o sestri i bratu Marti i Maksimu, a koji se u svakodnevnim situacijama susreću sa 8 tema iz razvoja svesne pažnje: svesno disanje, čulna osetljivost, svesni pokret, emocije, misli, fokus i koncentracija, zahvalnost i saosećanje. Priručnik obiluje vežbama koje roditelji ili vaspitno obrazovni radnici mogu raditi zajedno sa decom. 

Pored knjige program obuhvata i 8 – nedeljne cikluse za razvoj svesne pažnje za decu od 5 do 12 godina, zajedničke radionice sa roditeljima, ali i društvenu „Igru za razvoj svesne pažnje“ sa glavnim likovima iz knjige. 

Seminar svesne pažnje 

Za sve roditelje, vaspitače i učitelje koji žele da saznaju više i da nauče na koji način mogu ovaj koncept adekvatno da primene u radu sa decom organizuje  se Seminar svesne pažnje 28. i 29. novembra u hotelu Astoria koji vodi autorka, Marija Leskovac. 

Početkom 2021. pojaviće se i porodični online seminar svesne pažnje. 

Za više informacija posetite www.svesnapaznja.com 

PROČITAJ JOŠ