JollyWoman

Život se ne završava kada postanete mama!

Mame i trudnice Mama
15.10.2020.

Postati mama sa 20, 30 ili 40 godina nije isto. U svakom slučaju vam se život promeni iz korena i ceo svet preokrene. Dobijte najlepšu životnu ulogu, a ujedno i najzahtevniju. Prioriteti se menjanju i sada postoji nešto mnogo važnije. A šta gubite? Da li vam se život završava kada postanete mama? Apsolutno NE! A pogledajte i zašto u nastavku teksta! 

Sve se menja kada postanete mama 

Ovo je nešto što je apsolutno tačno – sve se menja, ali na bolje. Samo roditeljstvo menja vas kao osobu. Istina je da manje spavate, ima manje slobodnog vremena i na neke stvari, barem privremeno, morate da zaboravite. Ono što je ključno je da ne zaboravite zašto je tako i koliko zapravo vredi. Vi ste podarili novi život i to je vredno svega! 

Promena navika 

Kada beba dođe na svet verovatno će vaše  posete frizeru da se prorede, nećete uvek postizati sve, za izlaske do zore nećete baš imati snage. Neke stvari koje su spadale u vašu svakodnevnu rutinu sada neće biti prioritet. Provodićete vreme sa svojom bebom i biti posvećeni njoj, umesto starim navikama. 

Život ne staje kada postanete mama

Iako su vam se prioriteti promenili i fokus je sada na nečemu drugom, vi ne treba da prestanete da budete sve ostalo zato što ste postali mama. I dalje treba da budete i supruga, drugarica, sestra i tako dalje. Treba da budete žena pre svega, te nikako nemojte zanemarivati sebe. Ne koristite izgovore da nemate vremena, jer se uvek može odvojiti pola sata samo za sebe. 

Pravi ljudi vas neće napustiti 

Sigurno ste čuli barem jednu priču gde su prijateljice napustile ženu nakon što je postala mama. Koji god razlog za to postojao, nijedan nije opravdavajući. Vi niste prestali da budete prijatelj kada ste dobili bebu. A ako su vaši prijatelji baš oni pravi biće uz vas više nego ikada. 

PROČITAJ JOŠ